Prachtige rit door de Alpen
Door: Kees
Blijf op de hoogte en volg Kees
16 Juni 2023 | Duitsland, Mittenwald
Lechaschau - Oberau - Garmisch-Partenkirchen - Mittenwald 79 km
Bij vertrek was het vanmorgen nog maar 13 graden maar de zon scheen al. De bult, die ik gisteren niet meer over wilde, heb ik als eerste voor de kiezen gekregen. En het besluit van gisteren was terecht. Ik ben omhoog gefietst maar het kostte flink moeite.
Eenmaal boven lag daar de beloning: prachtige uitzichten op de Alpen en ook op de Plansee. Vanaf daar is het een schitterende tocht geworden door de bossen en langs de rotswanden. Ik reed zelf op zo'n 1000 m hoogte maar de bergen om mij heen reiken tot ver boven de 2000 m.
Bij de eerste koffiestop doemden al grijze wolken op en bij de tweede stop de eerste paar druppels, maar het zette niet door. Totdat ik weer een kwartier onderweg was toen begon het met stromen, zo'n anderhalf uur achter elkaar. Na drieënhalve week ben ik voor het eerst nat geworden. Toch wel bijzonder.
Na regen komt zonneschijn dus toen die zich liet zien heb ik een bankje opgezocht om even rustig te lunchen. Inmiddels was ik al bijna in Garmisch-Partenkirchen. De wegen er naartoe en ook er weer vandaan waren behoorlijk druk en ook al ligt er dan een fietspad dit was toch wel het mindere stuk van vandaag. De hoofdstraat van Partenkichen is trouwens heel mooi met beschilderde huizen met houtsnijwerk ornamenten.
Een stuk na die stad werd het gewoon weer een mooie tocht. Op en af naar de camping vlakbij Mittenwald. Deze ligt prachtig.
Vandaag is die stervensdruk, maar gelukkig hebben ze een klein veldje apart gehouden voor trekkers zoals ik. Die drukte komt omdat er een Volkswagenbusjes evenement is. Zover als ik op de camping kan kijken staan er busjes van dat merk in alle soorten en maten en leeftijden, zo ongeveer bovenop elkaar. Het oogt wel gezellig, dus voor mij prima. Mijn tentje staat, ik heb lekker gegeten en het is zo goed als droog, af en toe een spetter.
16 Juni 2023 - 22:36
Marian :
Prachtig die bergen, knap dat je ze bedwingen hebt!