Le Canal de la Marne au Rhin - Reisverslag uit Straatsburg, Frankrijk van Kees Schmitz - WaarBenJij.nu Le Canal de la Marne au Rhin - Reisverslag uit Straatsburg, Frankrijk van Kees Schmitz - WaarBenJij.nu

Le Canal de la Marne au Rhin

Door: Kees

Blijf op de hoogte en volg Kees

04 Juni 2023 | Frankrijk, Straatsburg

Dossenheim sur Zinsel - Steinbourg - Hochfelden - Strasbourg 58 km

Vanmorgen acht kilometer glooiend naar het kanaal toe en daarna heel relaxed naar de Europese stad aan de Rijn.

Koffie op zondagmorgen is een probleempje hier. Ik ben speciaal van het kanaal af gegaan het stadje Hochfelden in (je begrijpt wel waarom dat zo heet). Tot bovenin het dorp geen café open. Maar gelukkig kon ik bij de Tabac ook een bakkie krijgen, een beetje behelpen op hoog krukje tussen loten kopende en krassende Fransen. Dat is hier zeer populair. En nog precies vóór twaalf uur want dan gaat de tent dicht op zondag.

Een rustig tochtje zo langs het kanaal en heel handig want ik kwam Straatsburg over een leuk fietspad tussen alle buitenwijken door binnen tot vlakbij centrum. Geen gezoek.

Het eerste wat ik zag, en ik was eigenlijk nog maar aan de stadsrand, was het Europees Parlement. Aardig gebouw maar dooie bedoeling daar omheen.

Ook nog buiten het centrum kwam ik in het Parc de l'Orangerie. Dat kwam goed uit want daar hoef ik morgen dan niet naartoe te lopen. Een groot park met grasveldje vol groepjes mensen, veel kinderen op de talrijke speelplekken, een fontein, een rosarium en uiteraard bloemperken zoals de Fransen altijd hebben. Veel botanische bomen, gelukkig met bordjes anders wist ik ook niet welke dat zouden zijn.

Natuurlijk middenin het park ligt de Orangerie met tuin ervoor. En ooievaars er bovenop. En niet alleen daar, het stikte er van de ooievaarsnesten, in elke geknotte plataan zaten bewoonde nesten, soms wel vijf in één boom.

Vanavond in de stad flammküchen met zalm en glaasje Riesling, op z'n Elzas.

• 04 Juni 2023 - 22:53

Marian :

Hee pap, je moet wat over hebben voor je bakkie koffie zeg! Blij dat het toch gelukt is :)

Met al die ooievaars moet je je wel thuis voelen hihi! Ga je morgen de stad in of rij je gelijk weer verder? Liefs uit Dubai!

• 05 Juni 2023 - 11:30

Ria:

Ha Kees,

Ben je ook eens bij het Europees parlement geweest.

Elke dag een klimmetje houdt je fit.

Zo n tabac is echt wat voor jou toch?

Fijne dag in Straatsburg.

• 05 Juni 2023 - 13:41

Marijke:

Oh, dat autootje: geweldig [e-1f929] !

Hopelijk vandaag genoeg koffie kunnen drinken! Fijne dag in Strassbourg; ben benieuwd wat je ervan vindt!