Oostwaarts door de Alto Douro
Door: kees
Blijf op de hoogte en volg Kees
06 Augustus 2016 | Portugal, Trevões
Vanmorgen mocht ik beginnen met afdalen naar Pinhão, dat is ook wel eens fijn zo'n start. Na Pinhão begon het echte (klim)werk maar heel goed te doen.
De hele route vandaag ging door het werelderfgoed en daar ben ik nog niet uit, morgen ook nog een flink stuk. Dat is prima want het is een schitterend gebied om te doorkruisen. De weg vandaag bood de ene keer zicht op de Douro en de andere keer op de vallei van de Rio Torto. Pas op het laatste stukje werden de terrassen minder omdat ik enigzins van de hoofdroute door de Alto Douro moest afwijken om bij mijn B&B voor vandaag te komen. Morgen weer terug op de route en verder naar het oosten langs de Douro.
De rit was ook niet zo lang om mezelf niet al te zeer te vermoeien, want daar moet je goed voor oppassen met dit warme weer. Ik probeer zoveel mogelijk de ochtenduren te benutten want dan is het nog lang niet zo heet als 's middags om een uur of drie, vier.
Onderweg op het terras nog een tijdje zitten kletsen met een civiel ingenieur uit Porto die in de weekends naar z'n geboortestreek teruggaat omdat het daar mooier en vooral rustiger is. Hij is professor aan de universiteit en doet onderzoek naar en trillingsmetingen aan constructies, onder andere de stalen brug bij Pinhão. Dat was wel even leuk zo'n gesprekje.
06 Augustus 2016 - 20:20
Kees Schmitz:
Hoi Ria, ik verplaats elke dag want dat is hier veel leuker. Overal waar ik rij zit ik tussen de wijngaarden op die terrassen. Als ik in zo'n dorpje als gisteren zou blijven dan zou ik me gauw vervelen want er is weinig te doen. Zelfs in Pinhão is het aanbod aan vermaak beperkt, dat bestaat daar voornamelijk uit boottochten en op de fiets zie je dit gebied beter omdat je vaak van bovenaf op de wijngaarden en quinta's kijkt. -
06 Augustus 2016 - 21:07
Anne-rose:
Zo al weer één stukje dichter bij ons?je bent wel verwent hoor al die mooie landschappen. -
07 Augustus 2016 - 00:20
Ria:
Nou is goed hoor als je door wilt rijden dat vind Willem P. Ook fijner lees ik. Je wordt gemist hier dat lijkt me ook wel fijn om te wetem ook al voelt het misschien nog niet zo dat je op de terugreis bent het gaat nu toch wel opschieten.dus kijk nog maar even goed rond naar de druiven struiken want jouw druif aan de voorgevel Is nog niet zo weelderig dat je er port van kunt stoken. Gr Ria
07 Augustus 2016 - 14:05
Marian Van Kalmthout:
Heel mooi hoor de foto's. Gisteren van Ria ook nog veel verhalen gehoord.
Ik ben benieuwd hoe het met je Portugees gaat.
Wij konden er toen niet veel van maken
Geniet nog lekker van de laatste weken.