Door de Gargantas del Sil - Reisverslag uit Ourense, Spanje van Kees Schmitz - WaarBenJij.nu Door de Gargantas del Sil - Reisverslag uit Ourense, Spanje van Kees Schmitz - WaarBenJij.nu

Door de Gargantas del Sil

Door: kees

Blijf op de hoogte en volg Kees

01 Juli 2016 | Spanje, Ourense

Santo Estevo - Ourense 49 km
In de Parador uitgebreid ontbeten en op pad gegaan. Zoals gisteren al gedacht moest ik de eerste 500 meter mijn fiets omhoog duwen, fietsen was geen optie zo steil als de toegangsweg is. Toen nog 500m steil omhoog fietsen en ik stond boven op de doorgaande weg. Deze nog een stukje verder opgereden van Ourense af om een weggetje naar beneden te kunnen nemen het dal van de Rio Sil in.
Dit dal is meer een canayon: smal en zeer diep uitgesneden door de river Sil. Het wordt ook Canón do Sil of Gargantas del Sil genoemd. Het is een geweldig mooi gebied met geweldige uitzichten als je naar beneden rijdt. En ook als je beneden bent (dan zit je altijd nog zo'n 30 a 50 meter boven de rivier) dan heb je prachtig zicht op dit dal. Op de hellingen stonden veel tamme kastanjebomen in bloei met gele pluimen. Op de enige brug die er lag kon ik het klooster van de Parador hoog op de berg zien liggen (linksboven op foto). Ik heb heerlijk genoten van het omweggetje door dit schitterende dal.
Eenmaal uit deze kloof was het stroomafwaarts langs de rivier de Miño naar Ourense. Maar dit ging behoorlijk op en neer en dat kwam slecht uit want qua fietsen had ik mijn dag niet vandaag. Waarschijnlijk de inspanningen van de afgelopen dagen die me parten begonnen te spelen. Gelukkig was het niet heel ver, alleen de locatie van het hotel bovenop een berg was een minpuntje.
Na het inchecken en opfrissen op de fiets naar het centrum. Daar was het inmiddels druk geworden en er hing een gezellig sfeertje. Muziek op meerdere pleintjes en een Mercado Medieval in een paar oude straatjes. Wat er middeleeuws aan was is de vraag, maar het was wel leuk. Na een hapje eten in een van die straatjes teruggeklommen naar het hotel.

• 01 Juli 2016 - 21:49

Marian:

Lieve papa wat een plezier om iedere dag weer je verhaal te lezen, en je prachtige foto's te zien! Je moet nu wel bikkelen met de bergen! Is wel goed voor de lijn, je buik is al bijna weggesmolten zag ik ;) Ik leef met je mee! Liefs

• 02 Juli 2016 - 07:37

Ria:

Ik ben er weer mooie tocht Had je vandaag. Het lijkt of je aan vakantie toe bent moe van het fietsen

• 02 Juli 2016 - 08:10

Sandra:

Weer een beetje bijgekomen? Als je je fietsdag niet hebt, kan je toch ook een dag of meer niet fietsen? Of heb je een strakke planning om op tijd te zijn voor Ria? Het is wel vakantie hoor! even afzien is lekker, maar het gaat natuurlijk wel om het genieten.