Van Seine naar Loire
Door: kees
Blijf op de hoogte en volg Kees
17 April 2016 | Frankrijk, Bourbon-Lancy
Vandaag begeleidt door regen de Morvan uit gefietst over de scheiding van de stroomgebieden van de Seine (waar ik was) naar dat van de Loire.
Het is een mooi gebied om doorheen te fietsen, alleen viel er vandaag minder van de omgeving te genieten omdat het nogal grijs en waterig was, zoals je op de foto een beetje kunt zien.
Maar eindelijk het eerste wild gezien: twee reeën die de weg wilden oversteken! En misschien ook een havik maar ik ben niet goed in het herkennen van vogels. Het was in ieder geval geen must, meeuw, vink of mees.
Op straat was het stil, tenslotte is het zondag, maar de cafés daarentegen waren gezellig druk. De Fransen bleven zoveel mogelijk binnen.
Ik zit nu in een stadje vlakbij de bovenstroom van de Loire: Bourbon-Lancy.
17 April 2016 - 18:03
Kees Schmitz:
Annekee, ik weet niet wat er mis is met Chateau-Chinon, maar het was in ieder geval saai gisteren. Alleen die uitkijk van boven de stad was prachtig. Maar ik ben al weer verder. -
17 April 2016 - 18:09
Kees Schmitz:
Paul en Marianne, ik ben niet langs Mont Beuvray gegaan. Ik zag het op de kaart maar mij iets te oostelijk. Voor Vichy en Clermont-Ferrand moet ik nog iets naar het westen, en zuiden natuurlijk ook, opschuiven.
Mijn lunch was op een bankje naast de kerk van Rémilly. Niet een bijzondere plek, maar als het even droog is moet je je kans waarnemen. Daar weten jullie natuurlijk alles van! -
17 April 2016 - 18:31
Joke Soliman:
Hoi Kees,
Van Marian hoorde ik dat je een reisverslag doet op deze site. Vind ik altijd erg leuk om te volgen, dus bij deze heb ik me aangesloten!
Marian en Ivo worden op dit moment door Samir naar Schiphol gebracht voor hun reis naar Thailand !
Ik kijk weer uit naar je volgende verslag en hoop voor je dat de regen snel verdwijnt !
Groet -
17 April 2016 - 19:54
Anne-rose:
Hoi Kees , Stilletjes rij je maar Door. Van de week wordt het misschien wat droger zodat je van de zon kan gaan geniet. Onze keuken stort nu vanzelf in. Ben benieuwd wanneer er toestemming komt en duidelijkheid wat er vergoed wordt. Groetjes Anne-Rose -
17 April 2016 - 21:49
Marian Van Kalmthout:
Ha Kees,
Leuk je blog te volgen. Het is een bekend gebied voor ons, al waren we net oostelijker of westelijker.
Bij Lac de Setton hebben we gekampeerd. Het kan daar inderdaad ook flink regenen, maar je komt alweer in de buurt van de mooi weer grens.
Als je daar roofvogels ziet zijn het vaak rode wouwen, al zijn die wat groter dan de havik.
En hoe gaat het met je Frans spreken?