Over de Buchenhöhe
Door: Kees
Blijf op de hoogte en volg Kees
17 Juni 2023 | Oostenrijk, Telfs
Mittenwald - Leutasch - Buchenhöhe - Telfs 38 km
Vanmorgen rustig aan gedaan met inpakken zodat de tent een beetje kon drogen na de plensbui gisteravond laat. Dat is gelukt.
Eerst naar stadje Mittenwald zelf om wat noodzakelijke boodschappen te doen. En even rond te kijken. Een paar leuke straatjes met prachtige huizen door de schilderingen erop. En hier ook goed zichtbaar de houtconstructies met het houtsnijwerk (zie foto).
Toen moest ik gelijk aan de bak om met een flinke beklimming het dorp uit te komen en de eerste stap te nemen naar het hoogste punt van vandaag. Eenmaal boven op die eerste top ging de reis verder door een vallei met aan alle kanten Alpenreuzen. Schitterend en ook onwerkelijk om hier tussen te fietsen. Zo kolossaal die rotsen. Zo mooi!!
De vallei leek vlak maar ging natuurlijk heel stiekem toch een beetje omhoog. Maar het venijn zat 'm in de staart, daar ging het echt omhoog de Buchenhöhe op. Op de top, die lag op 1250 m, mijn lunch verorbert. Daarna was het een makkie. Alleen nog kilometers naar beneden rollen. Wel goed opletten geblazen want de afdaling was zeer steil en bochtig.
In Telfs aangekomen reed ik vanzelf langs het hotel. Dat had ik al vooraf voor 2 nachten geboekt met het oog op het weekend. Het hotel was nog niet open dus door naar het centrum om wat te drinken. Minpuntje: dat centrum ligt zeker 50 m lager dus terug naar hotel toch weer even klimmen. Pluspuntje: morgen een rustdag.
17 Juni 2023 - 21:58
Marijke:
Haha! Lekker dagja al met al. Mooie foto’s weer en nu van een regio die ik helemaal niet ken. Extra leuk dus[e-1f44d]
18 Juni 2023 - 00:03
Ria:
Zeker prachtig, flinke klim maar wat mooi.
Fijn weekend en. Morgen kun je dus online om afgesproken tijd.
[e-1f609]
18 Juni 2023 - 16:55
Marian:
Het is echt prachtig daar zeg! Bergen blijven indrukwekkend!
18 Juni 2023 - 17:52
Marieke :
Kees, ik heb veel bewondering voor je, want in Zuid-Limburg een kort klimmetje van 7-10% doe ik al niet meer zonder ondersteuning. Gelukkig geniet je ook van al het moois wat je om je heen ziet.