Heuvels en een onderzeeër
Door: Marian
Blijf op de hoogte en volg Kees
21 Mei 2016 | Spanje, Bilbao
Gelijk even een correctie, er werd niet gefietst, maar een rustdag was het zeker niet! Ik (gelegenheids reporter Marian) ben hier maar twee dagen, dus er was een hoop te doen!
Optimistisch gingen we te voet en in zomerse outfit op pad, het zou een mooie dag worden! De hele morgen konden we genieten van een warm zonnetje. Dat gaf de 'arte nouveau' huizen met decoratieve ballonnetjes wat extra glans. Een flinke wandeling bracht ons langs de overdekte markthal, een aantal kerken, statige gebouwen met onduidelijke functie en de boulevard langs rivier Ria del Nervion. En, natuurlijk zijn we een paar keer op het terras neergestreken. Hoewel we het morgen pas zullen bezoeken hebben we ook vast de buitenkant bewonderd van het wereldberoemde Guggenheim Museo. Gelegen aan de rivier, heeft het architectonische kunstwerk iets weg van een onderzeeër!
Hierna merkte ook ik hoe wisselend het weer hier is... uit de bergen rukte wolken op die een straffe wind meenamen en de temperatuur gelijk 10 graden deed dalen. We hebben ons maar niet laten kennen en het wandeltempo wat opgevoerd om warm te blijven.
Met een kabelbaantje lieten we ons de berg ophijsen om een uitzichtpunt te bereiken. Hier waren de mooie groene heuvels te zien die Bilbao aan alle kanten omringen.
Laatste stop in onze tour was Bilbao's andere trots, de Puente de Vizcaya oftewel de 'zweefbrug' (foto). Een gondel hangt aan kabels onder de brug en pendelt verkeer en bewonderaars heen en weer. De brug werd in 1893 in gebruik genomen en was daarmee de eerste van zijn soort. Natuurlijk moest ir. Schmitz dit hoogstandje met eigen ogen zien. Dat was het waard, maar inmiddels waren we zo koud dat we naar het hotel gevlucht zijn, net voor het ging regenen. Hier zitten we (de camera en onszelf) op te laden. Vanavond zoeken we een leuk Spaans restaurant en gaan we misschien nog sightsee-en bij nacht. Morgen de kunst IN het Guggenheim bekijken! Dan kunnen jullie gewoon weer een (korter) verhaal van Kees tegemoet zien.
Het is erg gezellig om mijn vader weer te zien, hij heeft een hoop verhalen en het gaat goed met hem! En voor mij is het natuurlijk een bijzonder weekend :)
21 Mei 2016 - 21:25
Joke:
dat ziet er heel gezellig uit zeg !! Geniet ze samen !
Ivo kwam vandaag hier ook gezellig even binnen vallen. -
22 Mei 2016 - 12:14
Theo Van Dijk:
Leuke foto's en een leuk verslag, Marian en Kees.
Bilbao is een indrukwekkende stad inderdaad. Ook omdat er zo veel uiteenlopende stijlen ed zijn.
De wisseling in temperatuur herken ik ook.
Veel plezier in het Guggenheim. Vooral de parterre is indrukwekkend als je het enorme kunstwerk op je laat inwerken. -
22 Mei 2016 - 19:48
Marijke:
Wat gezellig nu met z'n tweeën. Leuke foto's ook. Guggenheim heeft ook wel iets weg van het gebouw in New York. Ben benieuwd hoe het binnen was. -
22 Mei 2016 - 20:08
Leo (buurman):
He Kees, daar ben ik weer. Na de vakantie nog geen moment gehad om bij te lezen. Nu dus er maar even voor gaan zitten.
Van wat ik tot nu toe gelezen heb is het best wel afzien geweest, wat het weer betreft. Ik hoop dat het snel omslaat en dat je een paar weken geen regen meer hebt, maar gewoon het lekkere Spaanse weer waar het bekend om staat. Aan de foto met Marian te zien lijd je er niet onder, je ziet er blij en vrolijk uit.
Veel plezier verder, en vanaf nu lees ik iedere morgen vroeg je berichtjes weer.
(De pompoencurry was lekker)