Drei Länder Camp
Door: Kees
Blijf op de hoogte en volg Kees
08 Juni 2023 | Duitsland, Lörrach
Freiburg - Staufen im Breisgau - Neuenburg am Rhein - Kandern - Lörrach 76 km
Het is Sacramentsdag, een nationale feestdag hier, en dus is echt alles dicht (ook de supermarkten). Op één bakker na en daar heb ik dan ook even in de rij gestaan om een brood te scoren. Bij het benzinestation hadden ze sap dus lunch, en ontbijt morgen, zijn geregeld. Avondeten niet, dat onderweg gegeten (horeca was wel open) i.p.v. lunch en vanavond mijn broodje.
Sacramentsdag wordt in het dorp Heitersheim blijkbaar op speciale manier gevierd. Het centrum was afgezet voor auto's en op de weg lagen lange bloemenslingers met hier en daar een mozaïek of met bloemen versierd heiligenbeeld. Misschien processie geweest 's- morgens?
De rit bestond uit een deel op en af, een stuk vlak door de Rijn vallei, gevolgd door weer op en af. Op een paar stukjes na een mooie tocht geworden. En vandaag de eerste wolken aan de hemel!! Eenmaal op de camping klonk er zelfs heel even onweersgeroffel, maar het is nog steeds droog en warm; 27 graden vanmiddag.
Morgen wordt wel een Rijnreisje denk ik.
09 Juni 2023 - 00:21
Ria:
Beetje saai als alles gesloten is, gelukkig kom je niet om van de honger. Lekker warm bij jou.
Hier gaat de wind nu ook draaien en zal het warmer worden.
De muis is er weer vanavond [e-1f62b][e-1f62b]
09 Juni 2023 - 22:43
Patricia:
Hoi Kees, mooie bloemen. Weet je ook welke soorten? Kan dat niet goed zien op de foto. Lijkt me irissen en pioenen. Fraai en fleurig.