Kust van Asturië en Galicië - Reisverslag uit Reinante, Spanje van Kees Schmitz - WaarBenJij.nu Kust van Asturië en Galicië - Reisverslag uit Reinante, Spanje van Kees Schmitz - WaarBenJij.nu

Kust van Asturië en Galicië

Door: kees

Blijf op de hoogte en volg Kees

20 Juni 2016 | Spanje, Reinante

Oneta - Reinante 67 km
Vanuit het Hotel Rural waar ik de nacht had doorgebracht en van een vorstelijk ontbijt heb genoten, mocht ik in stapjes afdalen naar de zee. Steeds een beetje klimmen en dan weer meer afdalen. Onderweg door een prachtig dorpje waar nog traditionele huizen stonden (foto). Bij Navia was ik ongeveer op zeeniveau beland.
Vanaf hier over de toch wel drukke kustweg richting Ribadeo. De drukte maar voor lief genomen, dat moesten de vele Santiago gangers ook op delen van deze weg. Af en toe kon ik de zee al zien. Maar voor het echte werk moest ik van deze weg af en ben ik Tapia de Casariego in gereden. Een schattig havendorpje, waar het heerlijk toeven was op het terras aan de haven. Want mooi zonnig en warm weer was het vandaag in ieder geval wel!! De lunch verorberd op een plekje op de rotsen met uitzicht op zee en kustlijn (foto).
Daarna naar Ribadeo om op de camping te gaan staan. Op weg hier naartoe een kilometer moeten lopen, dit keer niet omdat het steil was, maar de kortste weg liep over het voetpad op de brug van de autosnelweg. Dat pad, vooral voor Camino wandelaars, is zo smal dat ik niet kon fietsen en toen er een tegenligger met fiets kwam moest hij 'm optillen om mij te kunnen passeren. In Ribadeo helaas geen camping te bekennen (wel op kaart) en volgens navraag was die er ook niet. Toen bedacht om door te rijden tot camping in Reinante twaalf kilometer verderop. Dan was ik in ieder geval dicht bij de Praia as Catedrais waar ik morgen naar toe wil. Bij het uitrijden van Ribadeo kom ik na twee kilometer toch de camping tegen, maar die lag in de middle of nowhere en vlak bij de drukke weg. Dus lekker doorgereden. En dat ging over een mooi klein weggetje echt langs de kust, de Ruta de Praias. Heel leuk om te rijden.
Uiteindelijk op camping in Reinante mijn tentje opgezet. Prima plekje en op 50 meter van het strand, minpuntje is dat de supermercado geen behoorlijk eten heeft (wel lekkere wijn trouwens) dus straks in de bar hier een hapje eten.
Morgen naar de Playa de Cathedrales om die te bewonderen, vanmiddag toen ik er langs reed stond de kathedraal onder water. Morgen rond 11 à 12 uur is het eb, dan moet ik daar zijn.
Iemand vroeg nog naar zadelpijn: dat heb ik niet, maar de laatste week merk ik dat ik magerder zitvlees heb gekregen want ik voel mijn zadel meer dan daarvoor, of zou het slijtage van de wielerbroek zijn?

• 20 Juni 2016 - 22:03

Jos:

Ha Kees,

Het zijn weer mooie verhalen. Leuk om te lezen. Van de week springen wij ook weer eens een paar weken op de fiets. Al brengen we de fiets eerst even met de auto naar Drenthe. Vanaf vrijdag hebben we ook vakantie. Maar ook in ons vakantiehuisje kunnen we je verhalen volgen.
    Geniet lekker verder. Groetjes Jos